after a good sleep...

today let's smile! :)

hello kitty!

u don't have to be crazy to be my friend...

marți, 8 februarie 2011

               INGERI SI DEMONI....

        Ce este un inger? O fiinta ce face bine? Cineva care are ocazia sa faca bn si nu ezita sal faca? Dar si noi putem face bine, suntem oare cu totii ingeri?
       Dar un demon ce poate fi? Opusul ingerilor? Arunc acum aceeasi intrebare: suntem oare cu totii demoni pt ca putem face si noi ca ei? Sa.i imitam?
       INGERII... ma fac sa ma gandesc la magie, la un alb pur, la zambet,inconjurati de o lumina stralucitoare...
      DEMONII........ ROSUL OCHILOR.... HOTARAREA DIN PRIVIRE... si dorinta de razbunare continua.
      Cine esti TU? Ai in centrul sufletului un alb care se stinge treptat si este inconjurat de gri care tinde sa se extinda? Ce vei alege? Cei ce te vor intalni vor fi norocosi sau vor incepe sa simta frigul din inima ta? Lumea este un loc plin de oportunitati, daca ai noroc sar putea chiar sa ai sansa sa faci alegerile pe care ti le doresti. Inca mai  sunt bogatii care iti pot alimenta visele... mai sunt si alte fiinte pe care poti sa le folosesti cum vrei, ai ocazii nemaintalnite de a controla totul intr.un fel sau altul...
     Suna ca o reclama nu.i asa?   Pentru ca asta si este. O reclama pentru cei lipsiti de inima care nu vor sa mai faca nici o alegere pentru ca nu mai dau nici o sansa schimbarii in bine a lumii. Banuiesc ca au si ei drptatea lor de a nu mai crede ca mai exista vreo sansa ca totul sa redevina un paradis ce a fost candva... Si totusi de ce avem impresia ca cineva ne tine tot timpul pe o panza care nici nu ne tine sa nu cadem dar nici nu ne lasa sa ne rupem gatul? Ca cineva inca mai crede in noi in ciuda tuturor defectelor care ne caracterizeaza de cele mai multe ori?  Si acum bineinteles, intrebarea principala: DE CE? De ce nu suntem nici ingeri nici demoni, de ce suntem inconjurati de o oscilare continua de a alege, de a nu sti ce sa alegi sau, de cele mai multe ori sa facem alegeri care ne chinuie restul vietii? Ganditi.va asa: cu ce ne.am deosebi unul de celelalt sau mai bn zis , am fi in stare sa ne deosebim unul de celalalt daca ne.ar fi impusa inca din nastere sa facem ori bn ori rau, sa fim ori INGERI ORI DEMONI? pot presupune doar ca candva ne.a fost dat si darul acesta de a face din acest loc in care traim, un paradis. Si se pare ca ne.am pierdut acest drept. Este oare un regret total? Daca acest ''drept'' ne.ar fi fost impus inca de la nastere atunci nam pierde ceva si mai valoros? Ceva de care nu ne putem lipsi pentru ca e o parte vitala din noi, din sufletul nostru... LIBERTATEA... libertatea de a alege, triumful si bucuria sau chiar durerea si regretul de a sti ca este un lucru pe care vointa noastra la ales si nu altcineva. Ca suntem responsabili de faptele noastre, bune sau rele oricum ar fi ele?
     Durerea provocata de constiinta este enorma in unele cazuri este asemanatoare uneori  cu o viata in chinuri, o viata asemanatoare iadului... demonilor. Dar intotdeauna trebuie sa vezi si reversul situatiei: bucuria interioara si sentimentul de impacare cu tine insuti, senzatia ca ai sa prinzi aripi de atata bucurie, bucurie pe care ingerii o simt in fiecare clipa dar care in schimb nu se intampla din alegerea lor, ei doar isi fac meseria cat pot de bn.
   Chiar daca uneori e un sentiment coplesitor, de teama si de a nu putea ghici macar care ar fi rezultatul alegerii tale UNEORI, cred ca nu ne dam seama intotdeuna dar acesta e darul nostru. nu suntem nici ingeri nici demoni dar suntem aproape de fiecare dintre ei prin alegerile pe care le facem. Nu e usor sa.ti dai seama ce trebuie facut  ca sa ne fie bine tuturor doar in afara de lucrurile care pot oscila in viata ta. In afara de NEPREVAZUTUL care poate aparea in cursul vietii tale, mai sunt si lucruri clare pe care le.au stabilit cei dinaintea ta. Lucruri care sunt ''batute in cuie'' pentru ca tu sa ai un reper de la care sa pornesti cu hotararile pe care vrei sa le iei u insuti si nu pe care esti obligat sa le faci pentru ca nu ai o baza stabilita. Si inca ceva: ''faptul'' ca viata te obliga sa iei niste decizii ,,pe care nu ai  vrea de fapt sa le iei'', nu e decat o scuza pt alegerea facuta. Mai clar, cand ai sa te mai gandesti ca trebuie sa faci un lucru pt bunastarea ta sau a altora, gandestete mai bn! sunt multi altii in fata ta care sunt mult mai necajiti ca tn, si altii si mai necajiti ca ei s.a.m.d. Ceva se poate rezolva intotdeaua, undeva exista intotdeauna o solutie salvatoare care nu presupune neaparat ranirea altora pt ca u sa fii bn. Deci cu totii avem libertatea vietii pe care ne.o dorim , infaptuind.o nu neaparat ca ingeri sau ca demoni ci ca simpli oameni cu mii si mii de oportunitati.                                                             PWP. ALLY

Un comentariu: